Artiklar om träning, kost och hälsa

Är det något ämne inom träning, kost och hälsa du vill veta mer om? Titta in i vårt artikelarkiv för att se vad vi skrivit om i våra nyhetsbrev. 

Gruppträning

Varför gruppträning?

Genom att träna i grupp med en instruktör som guidar dig och övriga deltagare ökar chansen att du håller tempot uppe och gör det lilla extra. Därmed får du de resultat du önskar. Läs mer om alla fördelar med gruppträning.

 

Träningstrender 2024

Varje år publicerar ACSM (American College of Sports and Medicine) en rapport över kommande trender i träningsbranschen. Det känns extra kul att mycket av det vi på USM erbjuder också finns med på listan! Läs mer här!

Träningsupplägg

Träna knäböj och marklyft för att öka din styrka.

De är två av de bästa övningarna för att bygga muskelmassa då de aktiverar så många av våra stora muskelgrupper. Tillsammans tränar de hela underkroppen, din bål, ryggen och armarna. Läs mer hur du kan lägga upp träningen för att få ut maximalt av dem.

Morgonträning eller kvällsträning, vad är bäst? 

Är det bättre att träna på morgonen eller kvällen? Vi listar fördelar med såväl morgonträning och reder ut vilken tid som faktiskt är bäst att träna på för både träningsresultat och möjlighet till återhämtning. Läs vidare.

Träning för gravida

Det är vanligt att många av olika anledningar slutar träna under graviditeten. Dock så kan man råda bot på många graviditetsrelaterade besvär genom att just träna och motionera då såväl mamma som bebis mår så mycket bättre med det! Till vår artikel om för gravida.

Armhävningar

De dyker ibland upp som en övning på våra gruppträningspass och kanske gör du dem själv i din träning (eller så skyr du dem som pesten!). Det som gör armhävningar till en så bra övning, varför vi gillar att lägga in den i passen, är effekten som uppstår när du tränar flera olika muskelgrupper samtidigt. Så här går du från att göra armhävningar på knä till tå.

Motivation

Varför viljestyrka inte räcker för att nå dina hälsomål 

När vi startar upp en hälsoresa tenderar vi säga till oss själva att allt vi behöver för att få det att funka är bara lite viljestyrka. Det är tyvärr en seglivad myt. Att förlita sig på ren och skär vilja är en fälla många faller i som i värsta fall gör att du jobbar mot dig själv. Läs mer>>

Jessicas hälsosatsning

När läkarbesöken blev allt tätare med negativa besked bestämde jag mig att, istället för att börja ta en massa olika mediciner, testa något annan för kropp och själ- nämligen träning. Läs mer om hur Jessica tränade sig till bättre hälsa.

 

Löpning

Bli en bättre löpare

Det finns många vinster med att slipa på sin löpteknik. Ett ekonomiskt löpsteg tar dig fram både snabbare och längre utan att behöva kosta mer. Här kommer 5 tips att tänka på nästa gång du ska ut och springa.

Kost

Nyckelhålet

Vi har nog alla sett förpackningar med det gröna nyckelhålet. Vissa vet vad det innebär, andra ser bara den gröna märkningen och går vidare med livet utan att tänka att den betyder något speciellt. Men det är just vad den är – speciell. I denna artikel ger vår kostvetare Linnéa dig ett verktyg för att enkelt förbättra din hälsa. 

Hållbara vanor

Har du någon gång läst om en diet i en tidning och de fantastiska resultat som dieten utlovar och beslutat dig för att testa denna diet? Har dieten lämnat dig utan resultat och med en sämre självkänsla än innan? Då är denna artikel skriven av vår kostvetare Linnéa något för dig! Till artikeln.

Varför din diet inte funkar

Att tappa fettmassa samtidigt som du bygger muskelmassa är svårare än att bara gå ner i vikt (då du ofta tappar både muskelmassa och fettmassa). Här kommer några anledningar som kan förklara varför du inte lyckas. Läs mer.

Food-preppa din frukost 

Testa att preppa i ordning din frukost dagen innan, det är ett jätteenkelt knep för att spara både tid och energi på morgonen samtidigt som du får i dig den energin som du behöver för att orka prestera på jobbet, i skolan eller kanske till och med i gymmet. Läs mer!

Ny kosthållning

Här är förändringarna du kan se fram emot under de 3 första månaderna av en ny hälsosam kosthållning. Det hjälper till att öka motivationen att hålla i förändringen om du vet vilka förändringar du kan förvänta dig och när i tiden de kan dyka upp. Till artikeln>>