Artiklar om träning, kost och hälsa

Är det något ämne inom träning, kost och hälsa du vill veta mer om? Titta in i vårt artikelarkiv för att se vad vi skrivit om i våra nyhetsbrev. 

Gruppträning

Varför gruppträning?

Genom att träna i grupp med en instruktör som guidar dig och övriga deltagare ökar chansen att du håller tempot uppe och gör det lilla extra. Därmed får du de resultat du önskar. Läs mer om alla fördelar med gruppträning.

 

Träningstrender 2022

Varje år publicerar ACSM (American College of Sports and Medicine) en rapport över kommande trender i träningsbranschen. Det känns extra kul att mycket av det vi på USM erbjuder också finns med på listan! Läs mer här!

Träningsupplägg

Ta din cykling till en ny nivå

Cykelträning ger dig starkare och uthålligare muskler, samtidigt som du förbättrar din kondition och ökar din kaloriförbrukning rejält. Läs Marlenes 4 bästa tips för inomhuscykling här.

 

 

SMARTA mål

För att nå dina uppsatta träningsmål gäller det att du sätter upp ett SMART mål för att fokusera din energi åt rätt håll. Ett smart mål gör att du kan uppnå din vision och håller dig på rätt spår under resans gång! Läs mer om SMARTA mål här.

Träning för gravida

Det är vanligt att många av olika anledningar slutar träna under graviditeten. Dock så kan man råda bot på många graviditetsrelaterade besvär genom att just träna och motionera då såväl mamma som bebis mår så mycket bättre med det! Till vår artikel om för gravida>>

Motivation

När det inte blir som man tänkt

Vår Personliga tränare Marlene tränade för att cykla Styrkeproven i Norge. Som många andra event och tävlingar blev loppet inställt. Läs om hennes tankar på hur du motiverar dig att fortsätta träna när målet eller tävlingen blir inställd. Till artikeln!

Jessicas hälsosatsning

När läkarbesöken blev allt tätare med negativa besked bestämde jag mig att, istället för att börja ta en massa olika mediciner, testa något annan för kropp och själ- nämligen träning. Läs mer om hur Jessica tränade sig till bättre hälsa.

 

Löpning

Bli en bättre löpare

Det finns många vinster med att slipa på sin löpteknik. Ett ekonomiskt löpsteg tar dig fram både snabbare och längre utan att behöva kosta mer. Här kommer 5 tips att tänka på nästa gång du ska ut och springa.

Kost

Nyckelhålet

Vi har nog alla sett förpackningar med det gröna nyckelhålet. Vissa vet vad det innebär, andra ser bara den gröna märkningen och går vidare med livet utan att tänka att den betyder något speciellt. Men det är just vad den är – speciell. I denna artikel ger vår kostvetare Linnéa dig ett verktyg för att enkelt förbättra din hälsa. 

Hållbara vanor

Har du någon gång läst om en diet i en tidning och de fantastiska resultat som dieten utlovar och beslutat dig för att testa denna diet? Har dieten lämnat dig utan resultat och med en sämre självkänsla än innan? Då är denna artikel skriven av vår kostvetare Linnéa något för dig! Till artikeln.

Inte medlem ännu?