Ny kosthållning

Här är förändringarna du kan se fram emot under de 3 första månaderna av en ny hälsosam kosthållning.

Du har precis sett över dina kostvanor och lagt om dem lite, såsom att hålla koll på hur mycket protein du får i dig, att äta mer frukt och grönt och du är väldigt ivrig på att se resultat.

 

Det är då dags att ta fram stora tålamodet.

Varför?

För att kroppen är långsam och förändring tar tid. Det händer inte bara på en natt. En del effekter kommer du märka snabbt, såsom att du har mer energi, magen sköter sig bättre och du sover bättre. Medan andra effekter tar längre tid att märka av, såsom lägre kolesterolnivåer och en skillnad på vågen (om det är önskvärt).

Det hjälper till att öka motivationen att hålla i om du vet vilka förändringar du kan förvänta dig och när i tiden de kan dyka upp.

Dag 1 till 7

Dag 1

Hej hopp, du skuttar ut ur sängen full av motivation och energi och kan förvänta dig…inget faktiskt. Ledsen att komma med tråkiga besked men efter en dag hinner inte så mycket hända. Håll bara i och fortsätt jobba!

Dag 7

Efter en vecka kan du ha tappat lite vikt (ofta bestående av mestadels vatten), vilket är motiverande för att fortsätta framåt. Du kan också märka att magen sköter sig bättre och att du känner dig mindre uppblåst. Du kan ha förbättrat dina blodfetter som ofta sjunker ganska snabbt om du plockar bort sockrad läsk, sötsaker och ultraprocessad mat. Men det är ingenting du märker i ditt dagliga liv just nu.

Dag 10 till 30

Dag 10

Goda nyheter! Nu kan du förvänta dig se positiva förändringar i din kroppskomposition som visar sig på så sätt att dina kläder sitter bättre. Du kommer mest troligt också må betydligt mycket bättre än innan vilket är ett tecken på att du äter mer näringsrik mat som kroppen behöver. Det kan också märkas på att du sover bättre, du har mindre ont i kroppen, klarare hud osv.

När det gäller vikten så gör du klokt i att mäta veckovis eller ännu mer sällan. Vikten kan fluktuera kraftigt dag för dag och även under olika tider på dygnet. Om du håller i din nya kosthållning i två veckor bör du se en liten förändring på vågen, vare sig du äter för att gå upp eller ner i vikt.

 

Dag 30

Vid det här laget börjar det bli mer och mer automatiserat vad du ska äta och vad dina nya vanor består av. Du kanske har förändrat även andra mönster, såsom att du handlar hem bättre råvaror och planerar dina måltider. Dina förbättrade kostvanor kan nu även ge utslag på dina kolesterolnivåer som tenderar att ta lite längre tid på sig att sjunka än andra blodfetter. 

Ditt mående kan dessutom ha förändrat hur du rör på dig under dagen och det i sin tur ger ofta en boost för den generella hälsan.

Dag 60 till 90

Dag 60

Efter två månader med hälsosamma kostvanor kommer du se och känna en stor skillnad i din vardag. Du kommer märka att du har mer energi överlag och du slipper eftermiddagsdippen på jobbet som tenderar leda till att du letar något sött att äta som ger en liten sockerkick.

 

Dag 90

Du är nu tolv veckor in i din förändring och även om du här och där inte följt din plan till hundra procent (vilket är näst intill omöjligt att göra) så kommer det ha skett stora förändringar som kommer ge utslag på många områden. En hälsosammare vikt i kombination med bättre blodfetter och kolesterol kan verkligen göra underverk för måendet. När du kommit såhär långt så har du investerat tid och engagemang i din hälsa och kommer fortsätta se hälsoförbättringar även framåt.

 

Glöm inte bort att framsteg ser olika ut för olika människor och att ju längre du håller i dina nya förbättrade kostvanor, desto troligare att du får uppleva alla positiva långsiktiga resultat.

Testa mat som funkar!

Foodboxmaten innehåller flertalet färdiglagade rätter, speciellt framtagna för dig som vill må bra och komma i form. Med bra mat orkar du mer både i vardagen och på fritiden. Maten passar dig som vill ha ett lättillgängligt och enkelt lunch- och middagsalternativ. Ät hemma. Ta med dig till jobbet. Ät efter träningen. Oavsett så underlättar Foodbox i vardagen för dig som vill ta hand om din kropp genom att äta sunt och gott.

 

Maten innehåller en bra balans mellan protein, naturliga fetter och långsamma kolhydrater som håller dig mätt länge. Stor vikt har lagts vid att endast använda naturliga råvaror och minimera salthalten i maten.

 

Testa Foodbox och se effekten på din hälsa genom att delta i någon av våra Foodbox-utmaningar. När du deltar i en utmaning äter du Foodbox-maten till lunch och middag i 10-60 dagar. När du deltar i en utmaning får du en mätning med vår InBody-våg i början av utmaningen samt vid målgång för att kunna mäta effekten av maten på din hälsa.

 

Vill du förändra hur du mår och hur kroppen känns? Då ska du söka till INTENSE under november månad!  Läs mer här>>

Utopia

Mån-tors
05.00-23.00
Fredag
05.00-21.00
Lördag
05.00-18.00
Söndag
05.00-23.00

Navet

Mån-fre
05.00-22.00
Lör-sön
06.00-21.00

Mariehem

Mån-tors
05.00-23.00
Fredag
05.00-21.00
Lördag
05.00-20.00
Söndag
05.00-23.00