Nästa års hetaste träningstrender

Varje år publicerar ACSM (American College of Sports and Medicine) en rapport över kommande trender i träningsbranschen. Det känns extra kul att mycket av det vi på USM erbjuder också finns med på listan!

1. Bärbar teknik.

Bärbar teknik fortsätter locka den träningsintresserade. Bärbar teknik inkluderar t.ex. smarta klockor, pulsmätare och GPS-spårningsenheter. Exempel är fitness- och aktivitetsmätare som Misfit®, Garmin® och Apple®. Dessa enheter kan mäta hjärtfrekvens, kalorier, stillasittande och mycket mer.

2. Gruppträning.

Gruppträningsinstruktörerna undervisar, leder och motiverar individer genom avsiktligt utformade gruppträningsklasser. Det finns många typer av klasser och utrustning, från konditionsbaserade klasser, som exempelvis inomhuscykling, till dansbaserade klasser, som exempelvis Step. Gruppträningsprogram har funnits länge och har varit en världsomspännande trend sedan träningsbranschens början.3. Träning med högintensiva intervaller (HIIT).

Dessa träningsprogram involverar vanligtvis korta intervaller av högintensiva träningsövningar. Med denna typ av träning ligger du på maximal eller nära maximal ansträngning under kortare intervaller för att få hög effekt på kort tid. Kräver viss träningsvana för att minska risken för skador eller överansträngning. Hos oss hittar du ofta HIIT på våra X-trainingklasser.

4. Träning för seniorer.

Människor lever längre, arbetar längre och är fortfarande hälsosamma och aktiva mycket längre. Idag är många seniorer vana att motionera regelbundet och idag vet vi också att en kan fortsätta träna och motionera högt upp i åldrarna. Här på USM hittar du seniorpass flera gånger i veckan.

5. Kroppsviktsträning.

Här handlar det om att använda kroppsvikten som motstånd. Kroppsviktsträning använder ofta minimal utrustning, vilket gör det möjligt att träna effektivt. Tänk plankan, sit ups och armhävningar- både enkelt och effektivt! Hos oss på USM har vi ett flertal klasser som inte involverar redskap, t.ex. Mage & Rygg, Bodybalance, Sh’bam, Senior Move, Senior Yoga och Yoga.6. Certifierade Tränare

I takt med att träningsbranschen växer så ökar betydelsen av att ha rätt kompetens på de anställda som jobbar på träningsanläggningarna. Att personalen har rätt kunskaper att ta hand om dig som tränar ökar tryggheten för både anläggning som medlem. Hos oss har vi alla olika utbildningsbakgrund men du kan alltid vara säker på att den du möter har en gedigen utbildning, och många gånger även vidareutbildning, i ryggen.

7. Yoga.

Yogan har tagit plats på träningsanläggningarna under senaste årtiondet och är här för att stanna. Hos oss på USM hittar du tre varianter av yoga; Yoga Flow, Yoga Mjuk och Senior Yoga. Även Bodybalance innehåller moment från yoga.

8. Personlig träning.

Denna trend fortsätter att vara tillgänglig såväl online som på träningsanläggningarna. Med en personlig tränare får du hjälp med individuella övningar som anpassas just till dig. På USM kan du välja mellan att köpa enstaka timmar eller paket med flera timmar i ett. Våra medlemskap USM Mellan och USM Stora inkluderar en 30 minuters instruktion i medlemskapet varje år. För många är det ett första steg mot att använda personlig träning under sin tid som medlem hos oss.9. Funktionell träning.

Med funktionell träning menas att använda styrketräning och andra aktiviteter för att förbättra balans, koordination, styrka och uthållighet för att förbereda oss på vardagens aktiviteter. Syftet är att härma fysiska aktiviteter som ingår i ens dagliga rörelsemönster t.ex, gå, lyfta, bära, pressa, sitta (på huk) osv.

10. Motion är medicin.

Forskningen visar tydligt att regelbunden träning inte är något annat än en mirakelkur för hälsan! Det är hög tid att se över sina livsstilsval för att hindra uppkomsten av livsstilsrelaterade besvär och sjukdomar. Vårdgivare bör inkludera fysisk aktivitet och tillhörande behandlingsrekommendationer som en del av varje patientbesök och hänvisa till sina patienter att ta hjälp av yrkesverksamma i träningsbranschen. Till deras hjälp finns FaR (Fysisk Aktivitet på Recept). Hos oss på USM får du rabatt på ditt medlemskap mot uppvisande av FaR.Välkommen möta träningsåret 2019 med oss på USM!