Ta din cykling till en ny nivå

Cykling, såväl inomhus som utomhus, är en effektiv och skonsam träningsform som de flesta, oavsett träningsnivå, kan utöva. Cykelträning ger dig starkare och uthålligare muskler, samtidigt som du förbättrar din kondition och ökar din kaloriförbrukning rejält. Det finns med andra ord många bra anledningar att cykelträna.

Cykelträning handlar inte bara om att cykla så långt som möjligt, utan i hög grad också om att planera din cykling utifrån Ditt träningsmål. Det är viktigt att bygga upp formen gradvis och att se på resultaten över en längre tid så att kroppen hela tiden får möjlighet att vila upp sig för att få allra bäst resultat.

Marlenes 4 bästa tips för inomhuscykling

  • Tips 1:

Variera din träning och växla mellan tuffa instruktörsledda intervallpass och lugnare cykelpass. Variationen i träningen ger bra resultat och du ger kroppen en chans att bli starkare mellan de olika passen.

  • Tips 2:

Boka in en träningsträff med en vän, arbetskollega eller favoritinstruktören. Det hjälper att ha någon som ”väntar” på dig och det är absolut roligare att träna tillsammans!

  • Tips 3:

Stärk upp din bål. Om du tränar dig stark i bålen, så kommer det att hjälpa dig att bli en bättre cyklist. När du sitter på cykeln behöver du ha stöd av både mage och rygg. När du sitter framåtlutad är det frestande att hänga lite på styret. Med en stark bål klarar du av att hålla ”lätta händer” på styret. Du sitter även ”lättare” på sadeln med en stark bål, vilket gör att du slipper få ont i rumpan.

  • Tips 4:

Ta hjälp. Träningen blir roligare om du får ut så mycket som möjligt av varje träningspass. Ta hjälp av en Personlig tränare och skräddarsy ditt program exempelvis för starkare bål, träningsupplägg för en viss målsättning, eller kanske fråga instruktören på klassen du besöker ofta om små tips, låt denna titta på din teknik, exempelvis om du sitter bra på cykeln.

Är du intresserad av att låta Marlene hjälpa dig med ditt träningsupplägg så kan du boka in en PT-timme med henne via någon av våra receptioner. Hon nås också direkt på marlene@usm.nu.

 

Lycka till med din cykelträning önskar vi på USM!

Sugen på mer cykling?