Cykel Watt

 

Nyfiken på Cykel Watt?

Läs mer i artikeln nedan om hur det fungerar.Cykel Watt 45

Cykel Watt är en klass som låter dig följa din utveckling på ett roligt och mätbart sätt. Watt är ett bra mått på din prestationsförmåga och visar den kraft du utvecklar på cykeln. Våra instruktörer bestämmer själva upplägg med tempo och intervaller för sitt pass. 

Under passet kan du styra din belastning och följa vilken wattzon du ligger i genom att titta på displayens färg samt siffror. Förutom en riktigt härlig känsla i salen gör färgen i displayen att du kan se om du tränar i rätt zon utifrån din konditionsnivå. Det blir också enklare för instruktören att guida dig under passet!

Boka pass

Cykel Watt testpass (FTP)

För dig som vill få exakt koll på din tröskelwatt och vill få ut så mycket som möjligt av våra cykelpass. Tröskelvärdet kallas för Functional Threshold Power (FTP) och är det maximala wattvärde som du i snitt skulle kunna hålla under en timme. Du får fram det genom att gå på något av våra Cykel Watt testpass.

 

Testet är 60 minuter. Kom i god tid innan så instruktören kan hjälpa dig med inställningarna på cykeln. Vila gärna från hård träning dagen innan testet.

 

Testpasset inleds med en lång uppvärmning, sedan kommer instruktören att utmana dig att köra så hårt du kan och orkar. Wattmätaren kommer att räkna ut en medeleffekt. Det är din tröskelwatt.

Välkommen att ta din konditionsträning till nästa nivå!