Cecilias resa

När vågen stannade på 90 kg kände jag att nu får det vara nog. Trots regelbunden träning under 1 års tid så hade jag fortsatt gå upp i vikt. Jag insåg att jag inte skulle klara detta själv. Jag behövde hjälp. Jag fick kontakt med Adam på USM och vi bokade ett möte för att göra upp en plan. Det är otäckt att blotta sina fel och brister för en främling men i mitt fall har det varit så värt det.

Mitt största problem är att jag äter när jag är stressad, frustrerad eller uttråkad. Jag kunde äta ett extra dagsintag av kalorier varje kväll.  Jag mådde naturligtvis inte bra av detta men att försöka utesluta och förbjuda vissa livsmedel och brukade hålla i ungefär en vecka innan jag föll tillbaka igen. Mitt fel med träningen var att jag var bekväm och inte utmanade mig själv. Sedan blev jag frustrerad på att jag inte såg några resultat, för jag tyckte att jag tränar ju flera dagar i veckan, varför händer det inget? Och så var cirkeln sluten igen med okontrollerat ätande på kvällen.

Jag behövde alltså hjälp på två fronter, träningen och kosten. Jag är så glad och tacksam för att Adam kunde hjälpa mig. Jag köpte ett gäng PT-timmar och under dessa timmar så har vi gått igenom övningar och lyftteknik som fått anpassas efter min förmåga. Under dessa timmar i gymmet så har vi även pratat om kosten och jag har fått insikter och verktyg att jobba med för att hantera mitt matmissbruk. Jag har nu tränat i tre månader efter det schema som Adam skapat till mig. Och jag måste säga att jag är glad och stolt över de resultat jag uppnått hittills.

 

Tre månader efter vårt första möte visar vågen -8 kg. Jag kan se mina nyckelben igen och min dubbelhaka är borta. Men den största vinsten är att jag lärt mig ett nytt sätt att tänka kring mat. Jag äter inte perfekt alla dagar. Och det är OK! För imorgon är en ny dag då jag har en ny chans att göra rätt. En dag av slarv måste numera inte innebära att jag ger upp och släpper alla hämningar kring maten i en vecka. Idag är en ny dag, ett oskrivet blad.

Nu när min tid här i Umeå är över är jag glad att jag kommer att kunna ta med Adam till min nya stad. Jag har en lång väg kvar innan jag når mina mål men jag vet att jag kommer nå dem med hjälp av Adam via PT Online.

 

/Cecilia

Får vi hjälpa dig igång?