USM i Utopia

Umeå Sport & Motion i Utopia är en exklusiv arkitektdesignad anläggning placerad längst upp i Utopiagallerian mitt i hjärtat av Umeå. Anläggningen breder ut sig över ca 2000 kvadratmeter på ett plan och rymmer gym med styrketräningsmaskiner, en generös cardioarena, stor friviktsyta, tre gruppträningssalar och mycket fina och omtyckta omklädningsrum. På Umeå Sport & Motion i Utopia vill vi ligga i framkant och utvecklas hela tiden. Vi har ett helhetstänk genom hela anläggningen vilket betyder att vi inte sparat in på de viktiga specifika detaljer som vi vet bidrar till att göra träningen till en angenäm upplevelse. Hos oss möter du ett fantastiskt arbetslag som alltid gör sitt yttersta för att du ska trivas. Välkomnande och familjärt är våra ledord, välkommen in och upplev den fantastiska USM-atmosfären du med!

5

Luft

Över hela anläggningen sitter sensorer som mäter luftkvalitén samt beräknar mängden koldioxid. Det gör att luften aldrig "tar slut" utan är frisk och sval oavsett hur många som tränar samtidigt, detta gäller även i gruppträningssalarna. För att ta ett exempel så kommer luftkonditioneringen i vår cardiosal från golvet för att vara extra effektiv. Det gör att vi kan undvika utblås ovanifrån då det kan upplevas som obehagligt.

Ljud

USM i Utopia är väldigt väl ljudisolerad vilket skapar en behaglig ljudbild på hela anläggningen. Golvet på, till exempel, friviktsavdelningen är specialbyggt för att både dämpa där vikter kan tänkas släppas ner men också vara hårt och stadigt där det behövs för tunga lyft. Vi kan tack vare det hålla lugna gruppträningspass i anslutning till friviktsavdelningen utan att det stör åt något håll. I våra gruppträningssalar har vi påkostad ljudutrustning för att ljudet ska upplevas behagligt vilken position du än befinner dig på i salen. Vår musik levereras av Fitnessplayer vilket säkerställer kvalitén på musiken som spelas såväl på passen som på gymmet.

29

Ljus

Vi har valt att helt frångå standarbelysning med lysrör. Istället jobbar vi med väl utvalda ljuskällor genomtänkt utplacerade över anläggningen. Vi har dessutom fantastiska och helt naturliga ljusinsläpp från det stora glasatriet i mitten av anläggningen. De stora rutorna bildar en prisma som på ett trevligt sätt sprider ljuset in till oss.

2

Omklädningsrum

Våra omklädningsrum är helkaklade med golvvärme, generöst tilltagna i storlek och har lätt dämpad belysning för att skapa en härlig miljö både innan och efter ditt träningspass. Skåpen är bredare än vanliga skåp samt luftkonditionerade för bättre fräschör. Vi har valt att placera sittplatser, i form av mjuka bänkar, mitt emot skåpen istället för rakt under för att skapa ett bättre flöde och undvika trängsel kring skåpen vid tider då det är högre beläggning. I mitten av vardera omklädningsrum finns duschar med enskilda bås, vända bort från skåp, samt bastu. Det finns gott om speglar, handfat och hårtorkar samt ytor för att göra sig i ordning efter träningspasset och vi bjuder på tops och bomullsrondeller för dem som behöver.

3

 

Styrke- och konditionsträning

Anläggningen sträcker sig över 1950 kvm på ett plan och innehåller redskap och träningsmöjligheter för både nybörjaren, vardagsmotionären samt elitidrottaren. För din styrketräning hittar du såväl sekvensmaskiner som fria vikter. Styrketräningsutrustningen är den senaste på marknaden och kommer från Life Fitness och Eleiko. Vi har placerat vår enklaste sekvensträningsserie, Cirkelträningen, närmast omklädningsrummen för snabb och enkel tillgång för dig som tränar. Längre in finner du fler sekvensmaskiner samt en Synergy360 för funktionell träning. Längst in på anläggningen ligger en välutrustad friviktsavdelning med fem Half racks från Hammer Strength på uppbyggda podier för din tunga träning, kabelmaskiner samt hantlar upp till 60 kg.

 

För din konditionsträning finns löparbanor, Crosstrainers samt AMT's (Adjustable Motion Trainers) med inbyggda TV-skärmar från Precore. Roddmaskiner och stakmaskiner från Concept samt icke motordrivna löparbanor från Speed Fit för dig som vill efterlikna utomhuslöpning även när du tränar inomhus. Vidare hittar du motionscyklar från Life Fitness samt Wattbikes. Vårt senaste tillskott på konditionsavdelningen är Stages-cyklar samt en Powermill Climber trappmaskin som vi är ensamma om i Umeå att tillhandahålla.

Gruppträning

Vi bedriver gruppträning året om i våra tre fantastiska gruppträningsstudios. Alla studios står öppna för våra medlemmar att använda när det inte pågår bokningsbara klasser. Gruppträningssalen för konditionsträning är unik i sitt slag och uppbyggd som en arena. Den är generöst tilltagen med 50 platser fördelat på både spinningcyklar och crosstrainers, båda av märket Keiser, placerade på gradänger vilket medför en fantastisk utsikt över såväl instruktör som galleria.

12

Just nu erbjuder vi följande klasser: Ass U Like, Bodybalance, Bodypump, Cardiofusion, Cycling, Good Vibes, Mage & Rygg, MoveooAerobox, MoveooPeak, Puls & Styrka, Senior Move, Senior Yoga, Sh'bam, Somamove, Step n' Cardio, Step Styrka, Step X-press, Vattenträning, Walking, Yoga Mjuk, Yoga Flow, Xplosion. För passbeskrivningar samt filmer som beskriver gruppträningen, klicka här.

 

Varmt välkommen in!